čtvrtek 19. června 2014

Izraelská hrdost: Studenti vyvinuli satelit, který poletí do vesmíru

"Dudek 1", vyvinutý více než 200 studenty, je malý satelit navržen tak, aby pomohl cestujícím, kteří potřebují záchranu v místech bez mobilního signálu, včetně oceánů a pouští

Více než 200 studentů se zúčastnilo projektu.
Poprvé v Izraeli a Evropě: Nano - satelit vyvinutý studenty středních škol bude vypuštěn do vesmíru. Izraelský vývoj "dudek 1", je výsledkem nápadů a snah více než 200 studentů, jejichž cílem je pomoci zachránit turisty. Projekt má být zahájen dnes (čtvrtek) v 22:10 Izraelského času ze základny Jasen v Rusku. Jedná se o druhý satelit na světě vyvinut studenty, který poletí do vesmíru. První byl vypustěn po zahájení americké rozvojové pomoci NASA před šesti měsíci.

Podle vývojářů, může satelit pomoci cestujícím, kteří zabloudili tam, kde není žádná služba. Zabloudilý turista může poslat nouzový signál na nano - satelit, který přenáší informaci do řídícího centra v Herzliyi, určí přesné místo, ze kterého byl poslán signál, a pomoc je již na cestě k turistovi. Tato technologie umožňuje pokrývat i velké oblastí oceánů, lesů a pouští, kde nejsou žádné služby a signál. Mimo jiné má v sobě  "Dudek 1" zabudováno také centrum kontroly a řízení a řízení energetického systému v případě, že je skrytý před sluncem. Jinak běží na solární energii.

Izraelský satelit, podporován Ministerstvem Izraele pro výzkum vesmíru, váží 860 gramů a jeho průměr je 10 cm Satelit se pohybuje počáteční rychlostí vzniklou během startu, neobsahuje palivový článek zůstane na oběžné dráze po dobu 20 let, z nichž doufají studenti, že bude plně funkční celé dva roky.

Družice bude vypuštěna na vojenské řízené střele přeměněné pro civilní použití. Družice dosáhne výšky 600 km nad Zemí a bude se pohybovat rychlostí 27.000 km za hodinu. Studenti již netrpělivě čekají na první spojení a zprávu o stavu. "Dudek 1" obletí Zemi každou hodinu a půl, nouzový signál přijímá ze vdáleností o průměru 4000 km, takže pokrývá celý svět během několika hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky