pátek 23. března 2012

Izrael by mohl zpřetrhat vazby s Radou OSN

  Izraelský ministr zahraničí Avigdor Lieberman prohlásil, že uvažuje o odstoupení izraelského velvyslance z Rady pro "lidská práva" OSN a přerušení vazeb s organizací po zřízení komise stanovit faktory vlivu židovských osad na palestinská práva.

  Lieberman dodal, že zorganizuje setkání na Ministerstvu zahraničních věcí,kde se bude diskutovat o možnosti odmítnutí Izraele spolupracovat s Radou OSN během tohoto vyšetřování.

  Zástupce ministra zahraničí Danny Ajalon, reagoval na Radě "pro lidská práva" Organizace spojených národů, která zřídila komisi pro prozkoumání výstavby osad a řekl, že se opět dokázalo, že Rada pro lidská práva je v podstatě gumové razítko Palestinců a znovu se ukázalo, že Palestincům nejde o žádné historické smíření nebo mír, ale o konfrontaci a pokračování v boji.

  Zástupce ministra Ajalon zdůraznil, že toto je pokračování politické a diplomatické kampaně podněcování proti Izraeli vedené Palestinci v posledních letech. Výbor OSN je politický a nemorální, a proto nedovolíme, aby zde působil.

  Premiér Benjamin Netanjahu reagoval na rozhodnutí OSN s tím, že Rada je falešná a měla by se za sebe stydět.

  Rozhodnutí zřídit tuto komisi je v OSN první rozhodnutí tohoto druhu. Do dnes však již schválila čtyři rezoluce proti Izraeli, včetně proti jeho "akci" na Golanských výšinách.

Jen si připomeňme, že se jednalo o obrannou naprosto legitimní akci Izraele, kdy se masa lidí ze Sýrie snažila překročit izraelské hranice, přestože izraelské bezpečnostní síly jasně již několik dní před tímto pokusem varovaly, že nenechají nikoho narušit své hranice a při takových pokusech budou střílet. Syrská vláda v Čele s Asadem zorganizovala tuto zločineckou akci s vědomím, že budou ranění a mrtví a rodinám každému, kdo zemře na izraelské hranici slíbila 20 tisíc dolarů. Rada OSN by měla zavést komisi pro vyšetřování zločinu Asadova režimu, který denně vraždí a mučí desítky syrských civilistů včetně žen a dětí!
Je naprosto zřejmé, že hlavním cílem zasedání rady OSN není ochrana lidských práv, ale odvrácení pozornosti světa od hrůzných zločinů Asadova režimu v Sýrii :-(
Jen tak mimochodem, pomocí sociálních sítí se znovu připravuje další pokus násilného přechodu izraelských hranic a izraelská vláda opět varuje, že podobné pokusy jsou nepřístupné a své hranice bude bránit. 

  Při hlasování bylo
36 států pro ,
1 proti,
a 10 se zdrželo
Rada rozhodla vyslat misi "studovat efekty" osadnictví "na okupovaných palestinských územích, včetně východního Jeruzaléma."

Pouze USA nazývá rezoluci neobjektivní hlasovali proti ní. USA také odmítli další čtyři protiizraelské rezoluce OSN.

Zdroje:

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/361107

http://www.mignews.com/news/politic/world/230312_124752_48073.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4206934,00.html

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky