sobota 17. listopadu 2012

Operace Oblakový sloup aneb, kde jsou rakety

Neumíte si představit jak náročnou vojenskou operaci IDF provádí. Žádný stát na světě nikdy nic podobného nedělal.
Celá Gaza je přecpaná výbušninami, raketami, minomety i bezpilotními letadly. Mají tam podzemní labiyrinty, podzemní rampy na odpalování raket, vše je umístěno mezi civilním obyvatelstvem, kteří tam jsou jako rukojmí. Rakety jsou odpalovány ze školek, dětských hřišť, z obydlených domů i ze střech domů, ve kterých žijí početné rodiny. Teroristé se skrývají mezi civilním obyvatelstvem, celé čtvrti a města jsou zaminovány.
IDF neustále sbírá informace, plánuje a přemýšlí, jak ochránit své civilisty a zároveň aby bylo co nejméně civilních obětí i na druhé straně. IDF používá úžasné technologie vlastní výroby, kterými se nemůže pochlubit žádný stát. Již v prvních hodinách operace Oblakový sloup zničila IDF většinu odpalovacích ramp pro rakety dlouhého a středního doletu, zničili také nemálo skladů těchto raket a všechna bezpilotní letadla, která měl Hamás k dispozici. Zajímavé je, jak si může "hlady trpící národ" dovolit takový arsenál zbraní.
Je důležité pochopit, že všechny tyto zbraně jsou umístěny mezi civilním obyvatelstvem tak, aby jakýkoli pokus je zničit, vždy zabíjel i nevinné civilisty v Gaze. IDF výborně připravenou akcí jak informačně, tak vojensky pomocí vlastních špičkových technologií dokázal za dva dny zničit nepředstavitelně obrovský arsenál těchto zbraní umístěných mezi civilním obyvatelstvem s minimálním počtem obětí na jejich straně a zároveň s maximální efektivitou obrany svých civilistů, na které jsou denně cíleně páleny stovky raket.
To jsou neuvěřitelné výkony izraelské armády, které dodnes žádný stát nedokázal.
Mohu vám říci jen toto:
Na svůj stát máme právo, bránit svůj stát máme právo a jsem hrdý na to, že jsem občanem státu Izrael!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky