sobota 24. května 2014

Izraelský vynález způsobil rozruch ve světě

Malá izraelská společnost vyvinula zařízení pro spotřebitele, která mohou radikálně změnit náš vztah s okolním fyzickým světem - podobně jako osobní počítače prošly revolucí ve světě informací.

Nabízejí první na světě miniaturní molekulární skener na základě NIR-spektroskopie (blízké infračervené spektroskopie), který může okamžitě určit chemické složení všeho, co nás obklopuje.

Vývojáři Scio nazvali své zařízení "šestý smysl".
Novináři - "od Google pro hmotný svět" se vyjádřili takto :

Stejně jako Google umožňuje okamžitě dostat odpověď na jakoukoliv textovou otázku, Scio informuje o tom, z čeho je složeno vaše jídlo, oblečení, léky, jaké je složení vody, kterou pijete, vzduchu, který dýcháte - atd.
Zatímco takové technologie jsou k dispozici pouze v průmyslových laboratořích - Scio je nabízí veřejně.

Zařízení o hmotnosti 20 g ve velikosti, trochu větší než obvyklý USB-flash disk je připojeno k smartphonu - a pro chemickou analýzu specifických látek (potraviny, léky, nebo jinými prvky) vyžaduje specializované aplikace.

Projekt Scio způsobil rozruch na stránkách Kickstarter , během pouhých dvou týdnů téměř 9000 investorů vyjádřilo zájem investovat do něj celkem 1.960.000 dolarů.
Všichni chtějí okamžitě získat zázračnou hračku - jako například v této reklamě:

V sérii zkoušebního prodeje Scio Kickstarter nabídl celkem 300 kousků, každý za 148 dolarů a všech 300 jednotek bylo okamžitě rozprodáno.
Nyní je Scio k dispozici za 199 dolarů.
Vývojáři slibují zahájit prodej zařízení v lednu 2015.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky